Thursday, February 17, 2011

comel nyee cikserabai berbaju kurung*LOL*



assalam peeps....mulakan harimu dgn senyuman ikhlas semanis hati mu.*hamek nk mulakan ary,padahal dah ptg*harini cikserabai xde pape nk diserabaikan or digebang-gebang kan. busy mak! manyak keje ngah menanti. ni poon sneak out from wat assignment jap sebab dah penat perah otak.so,kita minum milooo dulu kt cni.hehehe.
arini ecely cikserabai nk join kontes 'comelnyeee berbaju kurung'. haha title kat atas tuu memandai jew nk bikin gempak foyos2 sensorang menambah nama cikserabai kt title tu*belog ai kan,sukekaki mak la*okek dah! kontes ni di'beranak'kan oleh cik siti khadijah kite ni.kalo nk ke page beliau,sila lah tekan banner kt bawah ni nanti ye.errr,kenape terase ayat skema semacam ni.*duuush!* and orang yg bertanggungjawab mengetag aii ntok kontez ni plak cik lizzie mc'guirre ni*haha lame xtgk citer ni*


SYARAT-SYARAT NTOK JOIN KONTEZ NI


1) Entri contest "Comelnye Berbaju Kurung"
-done
2) Link entri dengan blog
-udah syg
3) Sebab kenapa korang rasa perempuan pakai baju kurung itu comel
-to me, mmg comel or lebih tepat lagi ayu bila gal pkai baju kurung. nampak .sopan betol.Nak2 plak kalo pkai yg cotton punye.siyes nampak innocent. gal nampak cumel pkai bju kurung sebabnye bju kurung ni xseksi,loose n xde shape. kalo yg shape poon xde la seketat-ketat mcm baby-tee ke kan. baju kurung ni seswai ntok digayakan dlm ape2 majlis je. xpayah nk kusutkan kepala nak pikir nk bju design camane ke ntok seswai kan dgn majlis. lagipoon,baju kurung ni kan baju warisan nenek moyang kite. 

4) Letak gambar comel korang tuuu...=)
psst...banyak2 poon xpe kan?

ni versi sekerat je..hehe



nih tyme ungkel cikserabai bertunang.hehe.mcm aii plak bertunang.


ni plak tyme sambutan aidilfitri kt USM

 ~DONE~

5) Pendapat tentang baju kurung
-
as baju kurung merupakan baju yang dipakai sejak zaman dahulu kala lagi, jadi why not kite mengangungkan nilai-nilai keseniaan yg ade padanya. kenapa kita nk ubah-ubah keseniaan yg ade 2 kan? even nk modern kan pon,xpayah la sampai lari dari nilai kesopanan sebenar yg ade pade bju kurung tu bila dipakai. ni x,ade yg tokok tambah,buang tambah tolak itu,ini,dah xjadik rupa bju kurung daa.

6) Jadi follower blog ni
-dah folo kamoo.sudi-sudi kan lah diri folo kite jugak.=)

7) Tag 5 orang rakan anda





okek. i think i da finish up all diz keje skolah.hehe. sori ye cik lizzie coz lmbt wt tag kamoo ni. aiii bzy la syg~
heharap semua yg ditag sudi-sudikanlah diri menjoin kontez ni. dan yg mane yg singgah2 kat cni.meh kite.meh kite.meh join kontez ni . yang x di tag xbermakna anda xbley join okek.ayuh,sama2lah kite menyemarakkan industri kontez ni.wahahaha.



cikserabaipotpetpotpet: ponteng lecture psiko semata-mata nk siapkan IOP*siggh,nakal kali ni je okek.*. next week mebi akan membizi kan diri lagi dgn field trip.lawatan budak sekolah kt USM,mini project,kelas teori.ayoyoyoyoyo amma appa!

2 comments:

Si DauN CeRi said...

emmm... ayuu... hehe.. gudluck, cik serabai yg tak serabai pun..kikiki comel lagi ada..

Siti Khadijah said...

good luck..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...