Saturday, January 1, 2011

penemuan tergempar di tahon baru..


says:tadi kan.tadi kan.cikserabai kua kan.cooop toksah tanye la kan kua watpe.dah name tahun baru..pe lagi kan?
then lepas balik tuuuuu.....
ade penemuan tergempar beb!
nak taw???
sabar eh....
bace sampai abes.
toksah risaw.
baeek punyew penemuan
kompem korang xcacimaki cikserabai.malah berterima kaseh plak. heeee =)
.
.
.
.
.
.
ni diaaaa

REMEDIES FOR DENGUE

what???angpa engat gosip ea???heloo.cikserabai xmen gosip2 okek.azam tahon baru tuuu xmo bergosip.haha
selama ni kite duk dengar yg denggi ni mmg xde ubat nk rawat n xde care nk hapuskan kn si nyamuk lahabau tuuu...cikserabai poon penah kena demam denggi niii tyme form 2 dulu.satu femly plak tuu..okek, meh nak citer pasai rawatan2 ntok pesakit denggi ni.ekcely cikserabai kidnap info ni from SINI  n translate kan ckit2.
kt bawah ni semua rawatan2 yg dikatakan terbukti efektif as abg blogger 2 sdiri dah amalkan(eh xpasti abg blogger ke or abg dak yg email kt dye)

  • toad simmer with bittergourd = kinda like katak yg dimasak bersama peria* err yg ni dye ckp yg paling berkesan.tapi katak laa.errr...*
  • kisar daun betik bersama madu *xpayah tambah air ye*
  • makan mentah jus 'arrow root' *yg ni cikseabai tataw hape ke bnda*
  • sup ketam - pastikan ketam dibasuh dgn cuci ntok elak keracunan
  • jus oren dan tembikai * yg ni hanya ntok pesakit yg xde mengalami cirit-birit n muntah2*
  • jus kurma * ni untuk gantikan air minuman kita.means just kena minum jus ni je ntok gantikan air masak n etc*
  • 100 plus * yg ni mmg dah slalu d buat rasenye*

thats all i think.if korang ade nk share yg len,sila2 la yee......


psssst.... nk tambah satu lagi azam tahun baru...----> XMO MENAMBAH DAH KOLEKSI SHAWL N TUDUNG.CUKUP!! pfuuuuuuuuuuuhh.mitak2 termakbul

4 comments:

dyalova said...

azam tahun baru kak dya, nak pass semua shawl lama2 kat adik, then start a new collection..huahuahuahuahua

Fariduddin El-Islam said...

sup ketam penah try, 100 plus pon pnh try.. katak goreng kunyit, bagi free pon sy xnk ! wuekkkk..

cikserabai said...

kaq dhiya: alaaaaaa jgn goda i ntok wt mcm u.haha
fariduddin: katak kunyit???euuuuuw

.::miss_jiey::. said...

hai2..kamu di tag :)
jom join jom!

http://pu3nurhamziela.blogspot.com/2011/01/pertandingan-template-tercantik-by.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...