Friday, January 28, 2011

Latihan industri


says: selamat malam ntok sejagat alam ...=) . seems tat cikserabai maen cerlam serlup ja berentry dua tiga hari ni kan. mak bizi la nak banyak benda kena settle. settle benda duniawi.settle benda tu.benda ni.ermmmmmm.
alhamdulillah macam evritim da nk settle.cuma satu je yg x lagi . ntah la .biar kan. tang tu cikserabai letih dah aiiih. xtaw nk kona tang mana lagi. maw jadik manusia yg down to the earth.ececey...haha. mengharapkan sesuatu yg xpasti???haiiish.boleh bikin tajuk novel nih.
ermmmmm.pasai LI ni pun boleh kira mengharapkan sesuatu yg xpasti gak! aritu bukan maen lagi cik serabai semangat hantor borang nk apply LI kat USM klantan *huhuhu,buat LI pon xnak jauuh dari tanah aer*. tyme study week sem lepas lagi. punye la kuciwa bila ari ahad aritu kol tempat tu.dye gitaw ga.alif.ga.alif.lam!!GAGAL....T___T. padahal antor 'by hand' lagi.
then kol la si 'tangan' ni, die plak kate memang dah dapat. tapi dapat kat lab pharmacology.haiyooo. wuta trouble meyh!!!! lab 2 xde kaetan lansung ngan diri cikserabai. aii duk blajar macam2 menatang bagai tu..ade ke tetibe nanti nk maen2 ngan ubat la hape la. nasib badan. engat nk prepare resume laen.nk antar laen n antor byk2 tempat je. umi poon duk bising2 sebab anak dye ni xamek taw pasal LI* it's not tat i'm ignoring all diz la umi,im too busy n im in trouble 'sigh'*
tetibe tadi dapat taw cikserabai dah ditukar ke tempat yg sepatotnya. means lab zoology la kan? haiii korang engat kalo blajar zoo,haiwan bagai ni kena duk dalam zoo lah. wuta LAME U*dush3 ckit kt muka hang* ooowh hepi nye mak! tercapai gak cita2 cikserabai nk wat LI kt usm ye. xsabar nanti nk explore pengalaman ber-LI ni...
owh why cikserabai pilih LI kat usm? ermmm i duno why. but i have set in my mind since zaman2 skolah dolu lagi ,nanti bila da besar,nak kerja kat USM. mebi sebab selalu pergi situ kot. tambahan plak ramai sedara mara mmg kerja situ. paksedara.paksedara..bini paksedara. sepupu. dua pupu.kupu2 je xde lagi.hehe
tengok sekarang poon dapat blajar kat USM.hehe. dulu, masa dapat taw leh offer kat USM. hepi bagai nak lompat hullahuuup jew. i taught tat my course are in USM klantan. yela,tyme tu cek pakai mesej jew.mane gitaw ngan detail.hepi mepi aii n femly. xpayah duk jauuh2. cikserabai kan insan terpilih yg jenis suka berkepit bawah ketiak femly.
then,bila dah tgk offer letter tuuu...HALAMAK!! kampus induk doe...PENANG!!! tyme tu mmemang berbelah bagi dah plak. dilema. kursus tu mmg cikserabai minat. tapi tempatnye cikserabai lansung x ber-interested!! then pikir punye pikir, sebab takut result UPU cikserabai dapat kos merapu. cikserabai trime jee.
ramai gak kawan2 cikserabai yg result gempak2 tapi dapat kos lelong. korang tahu kan camne kos lelong kan?
maka,harini,bergelarlah cikserabai as siswi USM. even hati xrela berjauhan dengan femly, tapi perjuangan harusku teruskan.ececey...ayat kau! energetic tibe2.hehe. when its tyme fer holiday.sem break or watsoeva tat will reach me to mybbeluved hometown. aii lah manusia yg paling xsabar n tergedik2 menunggu hari nak balik. sangat lah x adventure kan???
daaaaan.....i'm counting again to back home...hoyeaaah. xlama je lagi!!! lagi berape ribu minit je lagi.
FER ALL OF U YG SUDI SKODENG-SKODENG.BELEK-BELEK ENTRY AII NI...NAK UCAPKAN HEPI CHINESE NEW YEAR.*WINK2*

Selamat ali laye cina wooo...gongcipakcai!!!!
jgn mam limau sampai kembong etu perut maaaa
*______*
cikserabaipotpetpotpet: thanxx all fer following me. im too busy to hit u back. lagipun, button folow aii wat hal lah.shit kan!! tekan byk kali xdapat dapat. GgggRrr.uih.nak folo sila la.nak unfolo pon sila lah.hah ikut suka korang la..
ntah hape kaetan ntah*sigh*

2 comments:

dhiyalova said...

enjoy ur LI dear..byk pengalaman dpt nnti =D lau kat usm lam lab rasenya..ade member kak dya pernah LI sana...
=D nnti kak dya p melawat yeh??hehehe

cikserabai said...

hehehe` meh la melawat saye ye kaq nanti bagi support~
wink2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...