Wednesday, March 2, 2011

wif zoology's fella~

assalam semua. even aii maseh lemah. lemah dari segala-galanya.semalam kawan cikserabai bertanya kan something,n tyme 2 siyes xleh nak kontrol diri,naseb baek bas datang tepat pada waktunya.then tadi dia post something. hermm...thanxx fer ur care babe,but i'm okeyh.STOP.pape poon, aii nak hapdate gak the most sweet n memorable moment wif my zoology's femly. 2 days trip to sungkai,perak and zoo negara will be in my memory laah even geng kitorang hanyalah golongan minoriti n dikelilingi senior.
26th feb, kitorang bertolak around pukul 8.00. ecely diorang suruh kumpul kat skool pkul 7.30 lagi,tapi aii, alia and salam paling lewat sampai.haha.biasa lah otai! so,kitorang kena naek van coz bas dah full. mula2 aii merungut gak,tapi bila dah duk dalam van,macam besh plak. abang driver tu drift wooo.....kitorang alwez da winner.sampai nak selalu yg first je.miahaha.then,kat perak,kitorang drop by at wildlife conservation centre of sungkai,having a briefing by enchek ape ntah.yang pasti kelakar orangnye.


geng junior zoology.inilah kami..=)

aii xtaw ape yg diorang suke pasal diz pic.but credit to mike
no wonder la pakat tegur awat aii pucat je aritu.rupanya mmg sungguh.seee

then,petangnye kitorang bergerak ke cheras, bermalam di pusat veterinar as tempat tu xdela jauh poon dengan zoo negara. malamnye kitorang gi makan sate kajang. love u laah DR.Darlina coz belanje meja aii.huhuhu.*jangan jeles ye akaq2*....then kitorang dilepaskan*macam duk dalam kandang plak* ke uptown. haaa ni lah part yang cikserabai cuak sangat. kitorang kena balik jalan kaki je balik ke tempat penginapan. siyes shit  takut tyme2 nak lintas highway.HIGHWAY tuu doe!! pastu ade yg bertikam lidah kat tengah jalan plak.alahaiii macam budak standard one lah korang.papepoon, Alhamdulillah selamat sampai.balik dan tidooo coz xsabar nak jadi volunteer kat zoo nanti. siyes tyme jadi volunteer kat citu,besh amat. kitorang dapat kandang lion.rawwwr!!! asyek bunyi lion tu mengaum je. tapi syg,xleh snap pic banyak2.. etika tempat tu. aiseeeh....ni jew yg dapat.*dapat curik*hahaha 

zoology's famly at uptown =)

tyme kat sate kajang...siyes sedap sate KELATE lagi.

wif izan n mike.
mike = admirer malay girl n cakap nk kawen ngan malay.haissh

at zoo negara...weeee~
volunteers at kandang lion.naseb baek xlepaskan lion tu tyme kitorang duk gotong royong.
rajin x???


cute kan??tapi siyes aii takot giler nak bergambar ngan u babe. nama die ADEK.

yg ni TUAH mebi.xleh blah abg tu cakap jgn pegang tapir,nanti kena samak.wat da...


cumell x? bukan aii laa cocoa( macau ) tu..comel kan?





engat dah habes tahap ke'busy'an ku.rupanya ade lagi berbabak-babak.
  • test wildlife & lsp
  • mini project
  • fieldtrip report
  • etc.etc.etc........*siggh*


till then. saket kepala xhabes lagi.ooowh btw, congratz yunk coz menang tat contest.


cikserabaipotpetpotpet: i wanna be 'dahan' yang still standstill fer you ,xreput dek panas,xpatah dek angen,xbasah dek hujan kerna menunggu burung yang terbang bebas mencari kebenaran kembali hinggap di atasnya. *halamak.ade gaya nak ganti A SAMAD SAID X?*



6 comments:

dhiyalova said...

hye junior *eceh =p

1st,seronok dapat kenal junior zoology wlpn x ramai yg bersembang..hehe

2nd, TAK ACI DR BELANJA!!! *br tau =.=

3rd, jeles lagi sbb NAK TGK SINGA dr jarak dekat jugak..huu

4th, waa...nice taste lah Chu tu..bgs la tu nani, nnti ajk2 leh die tu convert =D n ada hati dgn sape tu? =p *jeng3. nmpk mcm die baik dgn korang je..hehe
btw korang panggil die Mike?

5th, test wildlife T__T
6th, field trip Dr Shahrul??BEST! wlpn dulu x p. tapi nnti korang jumpa KELAWAR!! ^^
7th,mini project? bantai yg present wildlife tu je..huehue

8th,jangan jadi dahan, jadi besi. Jom jadi wanita BESI ^^ IronWoman =D

cikserabai said...

kaq dyaaa.................siyely terharu. entry terpanjang penah k.dya bagi.boleh bikin 1 entry laen ni.huhu.thanxx fer ur moral support la kaq. <3 <3

1.ore pon seronk ley knal2 senior...

2.hahaha. tuah badan ritu dr nak blanje.jgn jeles..next mebi da luck will comes 2 u plak kan...wink2

3.hahaha.takoot woo singa tu.skali dye ngauuum,nk gugur jntung aii..=)

4.i dono la. tapi chu salu puji malay gal.cantik la apela.nak kawen ngan org melayu la.yuup.name glam dye mike.=)

5.huhhu xtaw nk bace pe ntok test wildlife niih...dah la byk keje*siggh*

6; mini projek xkan nak wat capybara kot.....kena pi zoo negara smula ah...

7.tetap nk jadi dahan...huhuhu sebab burung yg kat sangkar poon nhinggap kat dahan,apetah lagi yg terbang bebas tu.....

last but not least,
thanxx much muchy la senoir yg gojes. enjoy each of ur breath at bumi minden ni....congratz coz da nk grad,nanti kawen ajak taw....wee~

cikserabai said...

kaq dyaaa.................siyely terharu. entry terpanjang penah k.dya bagi.boleh bikin 1 entry laen ni.huhu.thanxx fer ur moral support la kaq. <3 <3

1.ore pon seronk ley knal2 senior...

2.hahaha. tuah badan ritu dr nak blanje.jgn jeles..next mebi da luck will comes 2 u plak kan...wink2

3.hahaha.takoot woo singa tu.skali dye ngauuum,nk gugur jntung aii..=)

4.i dono la. tapi chu salu puji malay gal.cantik la apela.nak kawen ngan org melayu la.yuup.name glam dye mike.=)

5.huhhu xtaw nk bace pe ntok test wildlife niih...dah la byk keje*siggh*

6; mini projek xkan nak wat capybara kot.....kena pi zoo negara smula ah...

7.tetap nk jadi dahan...huhuhu sebab burung yg kat sangkar poon nhinggap kat dahan,apetah lagi yg terbang bebas tu.....

last but not least,
thanxx much muchy la senoir yg gojes. enjoy each of ur breath at bumi minden ni....congratz coz da nk grad,nanti kawen ajak taw....wee~

Abang Stalker said...

mak ai..bestnye g jenjln smbil bljr. :) em..abg x reti nk komen pnjg.hee :D btw,nice.bgs la da x rs tekanan kn? ;)

cikserabai said...

thanxx bang coz concern n care me....=)
hermmm tekanan xkan penah hilang n masalah xkan penah lari as it color da lyfe kan?
nway...thanxx muchy.

Abang Stalker said...

yup,am agree.sbnrnya tgh tension ni.hee :D pape pun adik mmg blh gnti A.Samad Saad.haha (joking :P)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...